Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Freya's necklace




Κλονγκ κλονγκ κλονγκ.
Η Freya περπατούσε σε έναν λαβύρινθο ακούγοντας αυτόν τον ρυθμικό ήχο. Οι διάδρομοι ήταν σκοτεινοί και μύριζαν
κλεισούρα, αλλά την Freya δεν την ένοιαζε Είχε το μυαλό της στο πανέμορφο κόσμημα που φτιαχνόταν εκείνη την ώρα.
Ένα ολόχρυσο δαχτυλίδι με ένα τεράστιο πετράδι; Ένα ολόλαμπρο βραχιόλι από πλατίνα; Ή γιατί όχι; ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με
ρουμπίνια μεγάλα σαν καρύδια.
Κλονγκ κλονγκ κλογνκ. Ο ήχος δυνάμωνε . Η Freya έστριψε και βρέθηκε ξαφνικά σε ένα δωμάτιο. Και εκεί είδε μερικούς νάνους
να φτιάχνουν ένα κόσμημα το οποίο παρά το σκοτάδι του δωματίου, είχε την δυνατότητα να το φωτίζει με την λαμπρότητα του. Η
Freya πλησίασε με λαχτάρα για να δει το πανέμορφο κόσμημα. Καθώς πλησίαζε η λάμψη του γινόταν ακόμα πιο έντονη με αποτέλεσμα
να τυφλώνει την Freya και να μην το βλέπει καθαρά. Όταν πλέον πλησίασε αρκετά το κόσμημα άρχιζε και καθάριζε και ήταν ένα
πανέμορφο....

Η Freya άνοιξε τα μάτια της και είδε το γνώριμο δωμάτιο της. Δίπλα της ο άντρας της, ο Odur κοιμόταν ακόμα. Αυτό το όνειρο
την τυρανούσε 9 νύχτες τώρα. Κάθε φορά βρισκόταν στο λαβύρινθο και κάθε φορά μόλις ετοιμαζόταν να δει το κόσμημα ξύπναγε.
Κλονγκ κλογκ κλονγκ
Όπα αυτός δεν είναι ο Odur που ροχαλίζει. Όντως ακούγεται ο ρυθμικός χτύπος του σφυριού που φτιάχνει κόσμημα. Η Freya δεν άντεχε
άλλο. Φόρεσε τον μαγικό μανδύα της , πήρε την μορφή του γερακιού και πέταξε έξω. Σύντομα βρέθηκε να πετάει πάνω από την γέφυρα bifrost και συνέχισε να ξεμακραίνει προς τη γη των θνητών , όπου ακουγόταν ο χτύπος.

“Θα βρεξει. Tα πουλιά πετούν χαμηλά” σκέφτηκε ο Heimdal, καθώς είδε την Freya να απομακρύνεται Αυτή η απλή του σκέψη μας βάζει σε υπόνοιες ότι ο Heimdall ήταν μακρινός πρόγονος ενός Γαλάτη με χαμηλή μέση, που τελικά η υπεράνθρωπη δύναμή του οφειλόταν στην θεϊκή του καταγωγή και όχι σε σούπες ή ζωμούς , όπως πολλοί πιστεύουν.

Η Freya πέταξε πάνω από πυκνά δάση και χιονισμένες βουνοκορφές, ακολουθώντας πα΄ντα τον ήχο, και κατέληξε στην γη των νάνων εκεί κατάφερε να εντοπίσει ότι ο ήχος έβγαινε από μια σπηλιά που έδειχνε να οδηγεί στα έγκατα της γης. Η Freya πήρε την κανονική της μορφή και άρχισε να κατεβαίνει έναν μακρύ και σκοτεινό διάδρομο. όσο κατέβαινε ο ήχος γινόταν ακόμα πιο έντονος. Στο τέλος , ο διάδρομος κατέληγε σε ένα δωμάτιο όπου τρεις νάνοι δούλευαν πάνω σε κάτι. Την ώρα που μπήκε η Freya στο δωμάτιο, ο νάνος που κρατούσε το σφυρί έδωσε ένα τελευταίο χτύπημα σε αυτό που έφτιαχνε και το σήκωσε ψηλά για να επιθεωρήσει το έργο του.
( τυχαίο;) Της Freya της ξέφυγε μια πνιχτή κραυγή μόλις είδε το κόσμημα που κρατούσε ο νάνος. Ηταν ενα χρυσό περιδέραιο , το ομορφότερο που είχε δει στα μάτια της . πραγματικά αντάξιο για μια θεά Οι νάνοι που δεν είχαν ακόμα αντιληφθεί την παρουσία της, όταν άκουσαν την κραυγή γύρισαν να δουν και έμειναν άναυδοι και εκείνοι με την ομορφιά της. Αμέσως υποκλίθηκαν ταυτόχρονα και οι τρεις και ο νάνος που κρατούσε το κολιέ είπε:
“Καλώς ήρθες όμορφη δεσποσύνη. Με ποια έχουμε την τιμή και σε τι οφείλεται η πανέμορφη παρουσία σου εδώ;”
“Η θεά Freya,” απάντησε χωρίς όμως να παίρνει τα μάτια της από το περιδέραιο. “όσο σε τι οφείλεται η όντως.... Όντως πανέμορφη μου παρουσία εδώ , το ξέρετε καλύτερα από όλους. Οφείλεται στα μαγικά σας , που με τράβηξαν εδώ και στοιχείωναν τον ύπνο μου τον τελευταίο καιρό .

“Ποια μαγικά;;;” Απάντησε έκπληκτος ο νάνος. “ εμείς απλώς αυτό το κόσμημα φτιάχναμε¨και έφερε το περιδέραιο ακόμα πιο κοντά στην Freya ( τυχαίο;)

Μόλις η Freya είδε από κοντά το κόσμημα άρχισε να βαριανασαίνει με λαχτάρα για να το αποκτήσειι.

“ Το κόσμημα. Το θέλω!!!” είπε η freya “Θα σας δώσω χρυσό!!!! Πολύ χρυσό!!!!”

“χρυσό; “ έκανε απορημένος ο νάνος. Έχουμε άπειρο χρυσό” και για του λόγου το αληθές άνοιξε μία μεγάλη ντουλάπα και από μέσα της ξεχύθηκαν χρυσά νομίσματα. τόσα πολλά που πλάκωσαν τον νάνο και τον έθαψαν ολόκληρο.

“ Ποιος διάολος συγύρισε την ντουλάπα; “ Ακούστηκε η φωνή του νάνου κάτο από το βουνό με τα νομίσματα.

“εεεε εγώ “ Απάντησε κοκκινίζοντας ο δεύτερος νάνος,

Η Freya έχοντας το μυαλό της μόνο στο περιδέραιο και όχι στα γεγονότα που εξελίσσονταν είπε :

“ τότε θα σας δώσω πετράδια. ρουμπίνια Ζαφείρια , ρουμπίνια , διαμάντια !!”

“ Είπες Ζαφείρα;” Ρώτησε με μάτια να λάμπουν ο δεύτερος νάνος
“ Όχι ζαφείρια είπα. “
“ ε τότε άστο. και από αυτά έχουμε άπειρα, αλλά δεν σου δείχνω γιατί και την δεύτερη ντουλάπα εγώ την συγύρισα .”
“ τι θέλετε τότε “ φώναξε η Freaya. “ Πείτε μου και θα σας το δώσω”
“ εεεε να υπάρχει ένα πράμα “ κόμπιασε ο νάνος που κρατούσε το περιδέραιο
“ Ναι ; ” Απάντησε γεμάτη ελπίδα η freya
“ Να μείνεις για πάντα εδώ και να περνάς της νύχτες μαζί μας “¨της είπε ο νάνος και την κοίταξε δίνοντας της ένα πονηρό χαμόγελο.
“ Αυτό δεν γίνεται”, είπε αφηρημένα η Freya “ η θέση μου είναι ανάμεσα στους θεούς”\
“ τότε... “ είπε ο νάνος φέρνοντας το περιδέραιο μπροστά στα μάτια της Freya “ θα μείνεις τρία μερόνυχτα μαζί μας , περνώντας μία μέρα και μία νύχτα με τον κάθε ένα από εμάς. Μετά το περιδέραιο θα είναι δικό σου “

“ Δέχομαι “ Απάντησε αμέσως η Freya ξεχνώντας τον άντρα της που κοιμόταν πίσω στο σπίτι της και την κόρη της την μικρή Χνόσα.

“Πολύ ωραία” απάντησε ο τρίτος νάνος και έσπρωξε απαλά την Freya σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν πίσω και τόση ώρα για κάποιον παράξενο λόγο δεν το είχε αντιληφθεί η Freya. Μέσα υπήρχε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι στρωμένο με μεταξωτά σεντόνια και ένα τραπέζι, όπου πάνω υπήρχαν αναμμένα κεριά, και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί. ( Αμ δε που ήταν τυχαίο).

Όταν έκλεισε η πόρτα , και οι άλλοι δύο νάνοι έφυγαν για τις δουλείες τους με σκέψεις που περιλάμβαναν, κρεβάτια, λιγοστά ρούχα και διάφορα άλλα, ένα πουλί βρήκε την ευκαιρία και πέταξε έξω από τη σπηλιά χαχανίζοντας Ένα χάχανο που είναι πολύ γνώριμο για όσους έχουν διαβάσει τις προηγούμενες ιστορίες. ( αυτό ήταν τυχαίο. Τι διάολο έκανε εκεί δεν ξέρω και ούτε θέλω να μάθω )

Οι τρεις μέρες και νύχτες πέρασαν , με τρόπο που δεν θα περιγράψω, γιατί θα αλλάξει τελείως η θεματολογία του μπλογκ. Η Freya πήρε το περιδέραιο , μεταμορφώθηκε σε γεράκι και άρχισε να πετάει πίσω για την πόλη των θεών. Έχοντας πάρει αυτό που ήθελε όμως, άρχισε να έχει τύψεις, γιατί θυμήθηκε ότι πίσω στο σπίτι είχε αφήσει τον Odur, που πλέον δεν ήταν μόνο στο ζώδιο ταύρος.

Όταν έφτασε σπίτι, είχε αποφασίσει ήδη το σχέδιο κάθαρσής της και προχώρησε αμέσως στην εφαρμογή. Έβγαλε όλα της τα ρούχα , εκτός από το καινούριο της κόσμημα και προχώρησε καρφί για την κρεβατοκάμαρα τους. Το σχέδιο της όμως είχε ένα μικρούλη ψεγάδι Ο Odur δεν ήταν στην κρεβατοκάμαρα, αλλά ούτε και στο υπόλοιπο σπίτι. Τελικά η Freya έβαλε ξανά τα ρούχα της ( πάλι καλά που το θυμήθηκε ) και βγήκε να ψάξει τον Odur στην πόλη. Του κάκου όμως. Ο Odur δεν βρισκόταν πουθενά. Τελικά αποκαμωμένη από το ψάξιμο έκατσε να ξεκουραστεί και είδε την Frigga που γύριζε στην πόλη,

“ Frigga Frigga!!!! “ της φώναξε τρέχοντας προς το μέρος της.
“ Ασε μην μου πεις “ την έκοψε η Frigga “ Ξέρω. Πήρες καινούριο περιδέραιο!!!!!!!!! Καλοριζικοοοοοο!!!! είναι υπέροχο!!!!!”
“Τι; όχι όχι. Βασικά πήρα, αλλά δεν σε θέλω για αυτό” Της απάντησε η Freya “Ψάχνω τον άντρα μου , μήπως τον είδες;”

“ Για την ακρίβεια.... “ απάντησε η Frigga σκεφτική “ναι. Τον είδα πριν μερικές μέρες. Περίεργος άνθρωπος. Πήρε το κράνος του, του άνοιξε δύο τρύπες και έφυγε από την πόλη. Δεν ξέρω τι τον έπιασε και....”
Αλλά πριν προλάβει να τελειώσει την φράση της, η Freya είχε πάρει την μορφή του γερακιού και είχε αρχίσει να πετάει προς τον κόσμο των θνητών.

“Πρόσεχέ μου την μικρή Χνόσα” φώναξε καθώς ξέμάκραινε.

Κανείς δεν ξέρει πόσα χρόνια η Freya έψαχνε τον Odur. Έψαξε παντού. Στον κόσμο των ανθρώπων, των ξωτικών,των νάνων, ακόμα και τω γιγάντων. Αλλά μάταια. Ο Odur δεν βρισκόταν πουθενά. Τελικά γύρισε πίσω και ζήτησε την συμβουλή του Odin, του πατέρα των θεών.

“Freya” απάντησε ο Odin με την επιβλητική του φωνή “ Ο Odur βρίσκεται σε ένα μέρος όπου μπορεί να τον βρει μόνο όποιος δεν τον ψάχνει ( Χαριποτερίσαμε που να πάρει), οπότε όλες σου οι προσπάθειες να τον βρεις θα είναι άκαρπες.

Όταν άκουσε αυτά τα λόγια η Freya , τα μάτια της πλυμήρησαν με δάκρυα . Σε αυτή την κατάσταση την βρήκε η Frigga , που μαζί της ήταν μία πανέμορφη νεαρή κοπέλα, που η Freya δεν είχε ξαναδεί στην πόλη. Η κοπέλα ήταν τόσο όμορφη που ανταγωνιζόταν και την ίδια την Freya σε ομορφιά. Για την ακρίβεια αυτή η ομορφιά της φαινόταν γνώριμη, μην πω καλύτερα οικεία. Για αυτό και δεν ζήλευε την κοπέλα. Μα είναι ποτέ δυνατόν;;; Η Freya σκούπισε τα μάτια της για να δει καλύτερα. Και όμως!!!! Η κοπέλα που βρισκόταν μπροστά της δεν ήταν άλλη από την μικρή Χνόσα, που την είχε αφήσει πίσω μωρό και με τα χρόνια μεγάλωσε και έγινε μια πανέμορφη κοπέλα. Η θέα της κόρης της , παρηγόρησε την Freya και γύρισε μαζί της σπίτι. ( αμφιβάλω ότι το θυμόταν η Χνόσα... ). Η Freya από τότε συνέχισε κανονικά την ζωή της , στην πόλη των θεών, έχοντας στο πλευρό της την μικρή Χνόσα. Το περιδέραιο συνέχισε να το φοράει, αλλά όχι πια για την ομορφιά του, αλλά για να της θυμίζει τον χαμένο της άντρα Odur.





Διαφορές
Σε παραλαγη τη ιστοριας η Φρεα ζήτηε την βοήθεια των νάνων για να της φτιάξουν το κολιε
Σε πολλες ιστορίες δεν αναφέρεται ο άντρας της


Links
http://marigoldsloft.19.forumer.com/a/Freya%27s-Necklace-7/
http://www.goddessfreya.info/
http://www.nastrond.net/
The children of odin - Padraic Colum

2 σχόλια:

  1. Πω, πολύ βαριά το πήρε ο κακομοίρης ο Οντούρ. Τσόλι Λόκι, δεν μπορείς να μη χώσεις κάπου τη μύτη σου; :@
    Αλλά ρε, τρία μερόνυχτα δεν έλειπε; Πότε με γάλωσε η κόρη της; :Ο Και πως της μιλούσε με άλλο όνομα και σαν να την ήξερε; :Ο

    Νωρίς θυμήθηκες να βάλεις συνέχεια. Β)
    Σπέρεεεεεεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λοκι θα επιστρέψει δρύμήτερος. δίκιο έχεις για τις τρεις μέρες. Το διορθώνω. Για πιο λές ότι τις μιλούσε με άλλο όνομα καια την άκουγε;

    Δυστηχώς λόγω στρατού δεν έχω την ησυχία για να κάτσω και να γράψω με την ησυχία μου. Ελπίζω για πιο ήρεμες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή